מהות התרפיה:
מערכת היחסים שלך עם התרפיסט היא מהותית להצלחת התרפיה. מערכת זו היא בעצם הבסיס שעליו מתבצע התהליך. המטפל הוא האיש שבו בחרת ללוות אותך במסע האישי שלך, הוא אמור לעזור לך ולהיות שם כשאתה מרגיש, חושב, וחווה.
טיפול נפשי, גם כשהוא טוב, הוא לא תמיד קל. לפעמים רגש גדול עולה, לפעמים כעס, לפעמים עצב. כדי שתוכל לחשוף את עצמך בכנות, כדי שתעיז להרגיש ולעבד את הרגשות שעולים, אתה זקוק לתחושת בטחון. מערכת היחסים עם המטפל אמורה להיות לך רשת בטחון שכזו.

עקרון טיפולי מהותי לא פחות הוא העצמה. בספרה המצוין "טראומה והחלמה" כותבת ג'ודית הרמן: "שום התערבות הנוטלת מן המטופל כוח אינה יכולה לעודד את החלמתו". אתם אלה שעושים את התהליך האמיץ הזה שנקרא טיפול - מטפל טוב יכול להיות שם בשבילכם, לתמוך בכם ולעזור, אבל מי שמחולל את השינוי הוא אתם.

תהליך החקירה - לראות, להרגיש ולהבין.
לראות - מנגנוני ההדחקה שלנו משרתים אותנו בנאמנות, הם נמצאים שם כדי להגן עלינו מכאב. הבעיה היא שכאבים לא נעלמים, הם לא מתאדים, הם פשוט משנים צורה. הדחק אותם והופס, הם יצוצו בתחפושת אחרת - כאבים גופניים, חרדות, רגשות סוערים ולא מובנים, חוסר רגש מוחלט, ועוד ועוד. יש להם תחפושות שונות ומשונות לדברים המודחקים.

יש הדחקות שאנחנו מוכנים לשלם את המחיר שלהן ואנחנו חיים איתן בשלום, ויש כאלה שלא. כולנו מגיעים לטיפול כדי לחשוף משהו, ומבינים שזה שלב חשוב בדרך לריפוי.





 
     
גודל טקסט: 
  
עמוד 2 מתוך 3